0 Producte | 0.00 Afișează coș

0 (22) 52 11 46 | 0 (68) 70 75 73

 1. Главная

Articole

Proprietățile folositoare și ce tratează !

Astăzi și medicina, și farmacologia se dezvoltă foarte rapid. Omul modern ar trebui să facă față tuturor bolilor. Însă se întîmplă astfel: cînd vine vorba

Racelile pot să ne surprindă, indiferent de perioada anului. Uneori hipotermie convențională este suficientă pentru destabilizarea vieţii unui om pentru o lungă perioadă de timp. Durere în gât, dureri de cap, tuse și secreții nazale te enervează și te pun la pat. Nu este cea mai bună opțiune să înduri durere de gât sau bronşita în picioare. În plus la o perioadă mai lungă de reabilitare acest fapt poate duce la diverse complicații.

Și, ca urmare, atunci când simţim primele simptome a răcelii, ne grăbim la cea mai apropiată farmacie după cutii și borcane colorate de vindecare. În fapt, tratamentul răcelii este posibil şi fără medicamente tradiționale.

Timp de multe secole s-au acumulat o mare mulţime de medicamente, și fiecari poate găsi ceva pe placul lui. Folosind asemenea rețete, aveţi posibilitatea nu numai să vă eliberaţi organismul de efectele nocive ale chimiei din farmacie, dar, de asemenea să acceleraţi recuperarea.

Bronșita este numită una dintre cele mai comune boli, care pot afecta în mod egal adulții și copiii. Se începe de obicei cu o ușoară congestie nazală și slăbiciune, și în curând se manifestă o tuse puternică şi acută, cu caracter uscat.

Se manifestă o creștere a temperaturii corpului și deteriorarea stării generale. Perioada acută a bolii durează, de obicei, patru zile. Dacă luaţi măsuri la timp, recuperare este posibilă timp de o săptămână. Însă acest lucru este posibil doar în cazul abordării cuprinzătoare a tratamentului.

În pușculita medicinei tradiționale există o mulțime de moduri pentru a trata bronșita. Acestea înclud infuzii, decocturi, tincturi, gargară, comprese. În acest articol vom discuta despre untura de bursuc şi aplicarea ei n cazul bronșitei pentru a trata această boală.

Untura de bursuc este un medicament foarte popular în retete de medicina tradiţională. Eficacitatea lui este recunoscută femul și de către lucrătorii medicali.

Varietatea largă de aplicare a unturii de bursuc poate fi ușor explicată prin faptul că organismul uman o poate absorbi complet. Ea ne oferă o varietate de vitamine si minerale.

Acesta este compusă din acizi organici și alte elemente utile. Aplicarea unturii de bursuc ajută la îmbunătățirea functionării sistemului imunitar si stabilizeaza metabolismul proteinelor.

Cum se aplică untura de bursuc în cazul bronșitei?

În tratamentul bronşitei Untura de Barsuc poate fi folosită cum pentru frecare, aşa și pentru administrare orală. Ca să reduceţi un pic gustul foarte specific, este recomandat să-o înghiţiti cu tizană sau măcieş, sau să mîncați bomboană de ciocolată după.

Pe baza unturii de bursuc puteți găti un medicament confecționat în condiții de casă, care va fi eficient atît pentru adulți, cît și copii.

Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o ciocolată neagră convențională, opt lingurițe de untură de bursuc, șase lingurițe de pudra de cacao și o sută de grame de unt proaspăt.

Primul pas este de a topi pe aburi untura si untul, după ce se adaugă ciocolată marunţită. Se amestecă până la dizolvarea completă a firimiturilor de ciocolata, după ce se adaugă cacao. Lăsaţi amestecul să se răcească complet. Amestecul rezultat poate fi utilizat ca untul pentru tartine de trei ori pe zi.

O altă varianta a medicamentului este amestecarea a trei unităţi de untura de bursuc cu o unitate de miere (cel mai bun ar fi să utilizaţi mierea de tei naturală). Amestecaţi ingredientele bine și folosiţi amestecul la fel ca in rețeta anterioară. Mierea poate fi înlocuită cu coacăze frecate cu zahăr.

Se topește pe baie de apă un pahar aproape plin cu untura de bursuc. Se amestecă cu două linguri de pudră de cacao, și după ce amestecul s-a răcit ușor – se adaugă un sfert de paharul cu suc proaspăt de aloe.

Se amestecă bine, se toarnă într-un borcan de sticlă și se păstrează în frigider. Se recomandă să luaţi o lingură inainte de culcare cu lapte cald. Aplicarea metodei acestea la timp permite vindecarea bronșitei doar în câteva zile. Medicamentul acesta poate fi utilizat și pentru tratarea altor răceli.

Pentru combaterea bronșitei acute, luaţi două lingurite de medicament de trei ori pe zi. Doza pentru copii - 0,5-1 linguriță. Este mai bine să o utilizați pe stomacul gol, sau după câteva ore după masă cu lapte cald. Repetați până la recuperarea completă.

Regimul diferă un pic, dacă folosiţi medicamentul dat pentru tratarea bronsitei cronice. Primele două săptămâni trebuie să primiți untura de bursuc de trei ori pe zi, iar luna următoare și încă o jumătate de lună - de două ori pe zi.

Pentru copii mici îl puteţi utiliza în calitate de medicament pentru frecarea spatelui și pieptului înainte de somn. Nu uitaţi să imbrăcaţi copilul mai călduț pentru a provoca transpirația.

Medicina tradițională recomandă utilizarea unturii de bursuc pentru prevenirea răcelilor si bolilor virale. În acest scop, este necesar să-l utilizaţi în perioada anotimpurilor reci și primăvara. Ţineţi minte că de a preveni boala este mult mai ușor decât tratamentul ei.

Untura de Barsuc se obține din grăsimea subcutanată a animalului sălbatic - bursucul. Animalul face parte din animale hibernatoare, care înainte de hibernare acumulează o sursă mare de nutrienți. Prin urmare, untura de bursuc conţine o mulţime de vitamine, cum ar fi vitamina A, D si vitamine de grupa B, ca şi acizi polinesaturați esențiali. Pe acest lucru şi se bazează efectul terapeutic. Atunci când se aplică untura de bursuc, inclusiv la copii, în organism este absorbită o cantitate semnificativă a substanțelor nutritive conținute în ea.

Aplicarea unturei de bursuc la copii

Tratamentul cu untura de bursuc la copii face parte din domeniul medicinei tradiționale. În medicina oficială bazata pe dovezi, această metodă de tratament este sub semnul întrebării, deoarece nu au fost efectuate studii semnificative a acestui medicament.

Untura de bursuc la copii se utilizează în principal pentru infecții respiratorii acute. Se freacă cu ea spatele sau pieptul copilulul. Aceasta frecare oferă un efect de încălzire, astfel fluxul de sânge este mai înalt în zona bolnavă şi se activează procesele metabolice. Mulți părinţi afirmă că frecarea cu untura de bursuc ajută foarte bun copiilor în cayul tusei.

De asemenea, eficientă este utilizarea unturii de bursuc la copiii cu un sistem imunitar slabit, care se îmbolnăvesc frecvent. În acest caz untura se utilizează suficient de lung, aproape timp de o lună.

Untura de bursuc este disponibilă în capsule sau în formă lichidă. Din cauză că untura are un gust specific, este mai bine să-o oferiţi copiilor în capsule, că multi copii refuză sa bea medicamente cu gustul neplăcut.

Doza şi frecvenţa utilizării unturii de bursuc depinde depinde de vârsta copilului. De obicei, se prescrie 0.5-1 lingurita de trei ori pe zi. Dar, în orice caz, primirea unor astfel de medicamente se începe cu o cantitate mică în scopul urmăririi răspunsului organismului a copilului si verificării toleranţei.

Părinții, care vor să folosească untura de bursuc, trebuie să cunoască că ea este contraindicată pentru copii mai mici de un an, iar la copii sub 12 ani trebuie utilizată cu grijă, mai bine la recomandarea unui medic. Corpul unui copil mic poate să nu facă față cu asimilarea medicamentului, și poate apărea o alergie, și probleme digestive.

Cum de a freca copilul cu untura de bursuc?

Untura de bursuc la copii este de obicei utilizată pentru tratarea tusei, în special a celor prelungite. Dacă aţi decis să ungeți copilul cu medicamentul acesta trebuie să ţineţi minte de unele aspecte specifice. Regulile de bază sînt următoarele.

 • Frecarea nu trebuie să fie efectuată în faza acută a bolii, deoarece procedurile de încălzire pot mări temperatura care este deja ridicată. În plus, în cazul durerilor frecarea doar agravează procesul inflamator. De exemplu, copilul are bronşita, adică inflamația bronhiilor. Dacă îi frecăm spatele cu untura de bursuc, fluxul de singe se va ridica în locul dat, vasele la bronhii se vor extinde şi mai mult, și, ca urmare, inflamația va crește.
 • Frecati doar o mică zonă de piele, astfel încât să nu întrerupeţi respirația pielii.
 • Înainte de procedură este mai bine să încercaţi frecarea cu untura de bursuc pe o suprafață mică de piele, să așteptați un pic și să vă asigurați că nu se manifestă semnele unei alergii.
 • Proceduri de încălzire, care includ frecarea cu untura de bursuc, sînt recomandate să se efectueze în etapa de recuperare, atunci când nu persistă inflamație activă și febră. În acest caz, îmbunataţirea circulatiei sângelui in organul afectat va avea doar un efect pozitiv.

Untura de bursuc nu este un medicament farmacologic. El este disponibil în calitate de supliment alimentar. Astfel de aditivi sunt destinate în primul rând pentru copii si adulti sanatoşi, ca mijloc de prevenire a bolilor și pentru recuperarea după boala. Iar atunci când copilul este bolnav, untura de bursuc trebuie considerată în calitate de supliment la tratamentul de bază, prescris de un medic.

5 semne ale unei posibile probleme cardiace

Boli ale inimii si vaselor sanguine rezultă în perturbarea aprovizionării cu sînge a organelor și a țesuturilor, ceea ce duce la eșecuri în funcţionarea lor, deteriorarea sănătăţii omului, reducerea capacității sale de a lucra si a calităţii vieţii sale. În fiecare an, acest tip de patologii cauzează decesul a mai mult de 17 milioane de locuitori a planetei noastre.

Pericolul bolilor de inimă constă in faptul ca ele pot să se dizvolte asimptomatic timp de o perioadă îndelungată. Contrar opiniei răspîndite, astfel de stări nu întotdeauna se manifestă prind durere în piept, tulburări de ritm cardiac și alte semne evidente. Se întâmplă adesea, ca oamenii, care se simt in general bine, fără să știe deja au boli cardiovasculare,. Dacă avem în vedere faptul că acest tip de boli afectează din ce în ce mai des tinerii, care nu doresc să piardă mult timp vizitînd medicii, probabilitatea deceselor cauzate de boli cum ar fi insuficiența cardiacă acută, cardiopatie ischemică, angor pectoral, ictus, și infarctul miocardic este în creşterea permanenta. Oamenii pot reduce semnificativ riscurile personale, optând spre un stil de viață sănătos, activitatea fizica rezonabilă și abordare competentă a problemei de control asupra sănătății lor. De aceea este foarte important să știm ce simptome ar trebui să ne îndemne să vizităm un specialist și să trecem o examinare.

  1. Inflamatie a gingiilor și a mucoasei orale

  Consecința defecțiuni ale inimii devine alimentarea insuficientă cu sânge a vaselor periferice (capilare). Capacitățile "pompei" sînt pur și simplu însuficiente pentru a impinge sângele în vasele acestea. Deficienţa oxigenului si substanţelor nutritive, în primul rând, afectează mucoasele. Ele devin foarte sensibile la leziuni minore și prea sensibile la efectele agenților patogeni. În cazul în care o persoană are sângerarea gingiilor, clătinarea dinților, apariția pustulelor pe mucoase gurii, aceste simptome pot indica prezența insuficienței cardiace.

  2. Durere în maxilarului inferior

  Angina este o boală, care apare ca urmare a unei incoerenţe dintre cererea vaselor coronare în fluxul sanguin si volumul actual primit. Simptomul principal al acestei boli este atacuri de durere in zona inimii, ce apar la tensiunea fizică sau a sistemului nervos. Disconfortul poate dura de la 1 la 15 minute, durerea crește treptat, dar trece rapid după încetarea stresului (de exemplu, pentru o persoană, care merge rapid, este suficient uneori doar să se oprească pentru îndepărtarea unui atac). Durerea de angina apare in spatele sternului și se transmite în mâna stângă și umăr, cît și în maxilarul inferior și dinți din stînga. Daca aceste senzaţii apar periodic la tensiunea puternică și trec în repaus este un simptom de diagnostic, care indică prezența bolii.

  3. Răceli de lungă durată

  Persoanele care suferă de insuficiență cardiacă, suportă infectiile de sezon extrem de dificil. Fenomene cum ar fi febra si dificultaţi in respirație creează o nevoie crescuta de oxigen, astfel crescând intensitatea funcţionării inimii. Dacă în normă simptomele de gripă acută sau IRVA deranjează omul nu mai mult de 5 zile, la omul cu problemele cardiace pot fi observate timp de 10 zile sau chiar mai mult. În plus, pacienții aceștia au un risc crescut de aparitie a complicatiilor gripei, cum ar fi pneumonia, care la rândul său poate provoca atacuri de cord. Potrivit experților, mai mult de jumatatea oamenilor, care mor din cauza gripei în țările europene, au probleme cardiace.

  4. Sforăitul

  Dificultati de respiratie in timpul somnului si bolile de inima sunt strîns legate. Pe de o parte, se constată că astfel de patologie ca apneea de somn este un factor de risc pentru apariția tulburărilor cardiace. Deci, pentru oamenii, la care periodic se oprește respiraţia in timpul somnului, probabilitatea de infarct miocardic este mai înalta cu aproximativ de trei ori. Pe de altă parte - prezența sforăitul noapte indică faptul, că organismul nu dispune de suficient oxigen, ceea ce probabil este cauzat de o disfuncție a inimii.

  5. Disfuncția erectilă

  Deteriorarea potenţei este unul dintre primele simptome, care indică o defecțiune în sistemul cardiovascular, deoarece calitatea erecției este direct dependentă de cât de bună este alimenatarea cu sînge ale vaselor periferice. Potrivit statisticilor, aproximativ 60% dintre barbati, care se adreseaza la un cardiolog profesional, au menționat că problemele delicate au apărut cu mult înainte de apariția durerilor în torace, eșecuri ale ritmului cardiac si a altor semne de diagnostic evidente a bolilor cardiace. La femeile probleme similare se exprimă prin dificultatea obținerii unui orgasm si un declin general a libidoului. Fiecare dintre caracteristicile descrise aici pot avea alte motive, care nu țin de problemele activității cardiace. Cu toate acestea, în cazul în care apar aceste simptome în mod regulat și sunt completate de oboseală, dificultăți de respirație și amețeli, trebuie să consultaţi un cardiolog. Bolile de inima sunt cronice, însă tratamentul timpuriu, de obicei, permite pacientului să mențină capacitatea de a lucra și o înaltă calitate a vieții pe un termen mai lung

  .

Cardiologia

Q10 în tratamentul insuficienței cardiace

Rolul terapeutic a coenzimei Q10 este extrem de important a insuficienței cardiace (IC) de origine diferită. S-a constatat că gradul de severitate a insuficienței cardiace corelează direct cu nivelul de dificienta a Q10 în sînge.

Rezultatele pozitive a primelor cercetări clinice au inițiat o serie de cercetări în privința utilizării coenzimei Q10 la forme diferite de insuficiență cardiacă.

În cadrul acestor cercetări au fost efectuate 2 meta-analize.

În meta-analiza, efectuată de Mortensen (Mortensen SA, 2003), au fost incluse 13 studii randomizate dublu-oarbe. În rezultat au fost obținute dovezi certe de:

 • Îmbunătățirea categoriei funcționale a bolnavilor,
 • Îmbunătățirea rezistenței la efortul fizic,
 • Reducerea frecvenței spitalizărilor.

În altă meta-analiză, care include 9 studii randomizate, pacienții tratați cu Q10, au arătat tendința de îmbunătățire a clasei de severitate IC, evolutiei bolii si creștere de durata a testului de stres (Rosenfeld F, et al., 2003).

Q10 în tratamentul bolii cardiace ischemice, infarctului miocardic

O direcție promițătoare alături de terapia antianginoasă tradițională în tratamentul bolii coronariene este influentarea componentei energetice a metabolismului celular la pacienții cu ischemie cronică. Aceasta reduce cererea de oxigen miocardic, cu condiția mentinerii aceleași producției de energie. In ziua de azi, suprimarea activitatii proceselor de radicali liberi in organism este unul dintre factorii fundamentali in prevenire primară și secundară a bolilor coronariene. Coenzima Q10 îmbunătățește echilibrul energetic în țesutul ischemic, și de asemenea este un antioxidant puternic si promițător pentru utilizare în tratamentul combinat a bolii coronariene.

Q10 în tratamentul hipertensiunii arteriale

Eficienta de Q10 pentru hipertensiune a fost dovedită în mai multe studii clinice independente, efectuate în diferite țări. Conform unei meta-analize, 12 studii clinice, administrarea Q10 în doze de 80-200 mg pe zi timp de 8-12 săptămâni conduce la o reducere semnificativă a tensiunii la pacienții cu hipertensiune arterială. Scăderea tensiunii sistolice poate ajunge la 17 mmHg, și diastolice – la 10 mmHg.

Statine si Q10

Statinele, care blocheaza enzima gidroksimetilglyutarilkoenzim-A-reductazei (HMG-CoA-reductază), reduc producerea de acid mevalonic, care este precursorul nu numai de colesterol, ci și de coenzima Q10. Prin urmare, administrarea statinelor aduce la nivelurile scazute de sinteza a coenzimei Q10 în organism. Amploarea acestei deficiente induse de statina depind de doza receptionata de statine, durata de administrare, si este în special vizibilă pe fondul deficientei naturale de Q10, de exemplu, la o vârstă înaintată sau in boli cardiovasculare. De asemenea, administrarea statinelor poate provoca reactii adverse grave, cum ar fi modificări ale testelor funcției hepatice, miopatie, neuropatie periferică. Este dovedit faptul că o combinație a statinelor cu coenzima Q10 previne reducerea Q10 în sânge, reduce efectele secundare ale tratamentului cu statine

Cele Mai Bune Comori Pentru Femei

Tot mai des doamnele ce au atins vîrsta de 45 de ani, iar unele și mai devreme, încep să utilizeze cosmetica anti-vîrstă. Și acest lucru este corect, doar cu cît mai repede începi să atragi atenție schimbărilor de vîrstă ale pielii, cu atît mai ușor este să amîni procesul de îmbătrînire, să prelungești tinerețea și atractivitatea.

Posibilitatea alegerii remediilor anti-îmbătîrnire este enormă, dar nu toate sunt într-adevăr folositoare și inofensive. Cu cremele TSI-Klim pentru față și corp veți birui cu ușurință, efectiv și avantajos primele riduri și îi veți uimi pe cei din jur prin tinerețe și frumusețe nu numai un an.

Ajutorul Revoluționar În Lupta Cu Îmbătrînirea

Cu vîrsta pielea femeii, aidoma unei flori începe să se ofilească. Acest lucru este legat de diminuarea producerii hormonului sexual feminin estrogen. De aici rezultă pierderea tonusului și elasticității pielii. Ea devine mai uscată, cu tendințe de înroșire și exfoliere. Conturul feței parcă se întinde și își schimbă aspectul. Toate aceste neajunsuri sunt capabile să aducă o mulțime de emoții negative oricărei femei. Însă cu ele se descurcă ușor cremele TSI-Klim. Particularitatea lor est compoziția unică. Fitoesteronul, retinolul și acidul hialuronic, ce se conțin în aceste creme, sunt capabili să facă minuni cu pielea și la direct să întoarcă timpul.

Rezultatul este “La vedere”

Cu crema pentru față TSI-Klim este posibil să revigorezi și să întinerești pilea. Utilizați-o o dată cu primile semne de îmbătrînire, și veți uita pentru totdeauna de tenul obosit, deshidratat și palid. Crema se luptă eficient cu ridurile, tonifică pielea pleoapelor și conturul feței. Deja după prima aplicare veți remarca rezultatul: tenul va deveni mai neted, hidratat și tonifiat, mat și catifelat. Componentele cremei stimulează producerea de colagen și elastină, ceea ce contribuie la refacerii elasticității tenului, dispariția pigmentației, netezirii tonului feții. Ea hrănește și hidratează excelent pielea. Efectul miraculos de la crema pentru față TSI-Klim, vă va face tînără și irezistibilă.

În Lupta Pentru O Siluetă Mai Suplă

Nu e secret, că deja după atingerea vîrstei de 35 ani femeile au tendința de a se îngrășa. Chiar și cele slabe la vîrsta de patruzeci de ani se îngrașă. Pielea devine mai puțin elastică și chiar practicarea regulată a sportului, frecventarea clubului fitness și masajul, nu întotdeauna sunt de ajuns pentru a menține o siluetă suplă și frumoasă. Utilizarea cremei TSI-Klim pentru corp ajută la refacerea tonusului și elasticității pielii, la tonifierea ei și în lupta cu celulita. Crema activează procesele de metabolism în celulele pielii, și le impune să lucreze cu o nouă forță, cea ce contribuie la regenerarea ei. Complexul unic de vitamine și fitoextrogen dă un rezultat imediat în netezirea pielii ofilite din regiunea coapselor, abdomenului și feselor. Colagenul sintetizat mărește elasticitatea pielii. Crema asigură o hrănire profundă a pielii și o îngrijire excelentă de întinerire. El este o comoară pentru femeile după patruzeci de ani. Cu crema TSI-Clim este ușor să menții o siluetă suplă și ideală, fără a se ține cont de schimbările hormonale din organism. După aplicare pielea arată sănătoasă, catifelată, netedă și tonificată, strălucește de tinerețe și sănătate.

Utilizarea zilnică dimineața și seara a cremelor pentru corp și față TSI-Klim, vă va ajuta să uitați pentru mult timp de ceasul biologic. Pielea va fi proaspătă, tînără și frumoasă. Obligatoriu, veți observa efectul, deoarece veți prinde din nou privirea încîntată a bărbaților. Dăruiți-vă tinerețe și frumusețe, opriți timpul în loc.

Pagina 1 din 2