0 Producte | 0.00 Afișează coș

0 (22) 52 11 46 | 0 (68) 70 75 73

  1. Главная
  2. Articole

Untura de Bursuc în Tratamentul Bronşitei

Racelile pot să ne surprindă, indiferent de perioada anului. Uneori hipotermie convențională este suficientă pentru destabilizarea vieţii unui om pentru o lungă perioadă de timp. Durere în gât, dureri de cap, tuse și secreții nazale te enervează și te pun la pat. Nu este cea mai bună opțiune să înduri durere de gât sau bronşita în picioare. În plus la o perioadă mai lungă de reabilitare acest fapt poate duce la diverse complicații.

Și, ca urmare, atunci când simţim primele simptome a răcelii, ne grăbim la cea mai apropiată farmacie după cutii și borcane colorate de vindecare. În fapt, tratamentul răcelii este posibil şi fără medicamente tradiționale.

Timp de multe secole s-au acumulat o mare mulţime de medicamente, și fiecari poate găsi ceva pe placul lui. Folosind asemenea rețete, aveţi posibilitatea nu numai să vă eliberaţi organismul de efectele nocive ale chimiei din farmacie, dar, de asemenea să acceleraţi recuperarea.

Bronșita este numită una dintre cele mai comune boli, care pot afecta în mod egal adulții și copiii. Se începe de obicei cu o ușoară congestie nazală și slăbiciune, și în curând se manifestă o tuse puternică şi acută, cu caracter uscat.

Se manifestă o creștere a temperaturii corpului și deteriorarea stării generale. Perioada acută a bolii durează, de obicei, patru zile. Dacă luaţi măsuri la timp, recuperare este posibilă timp de o săptămână. Însă acest lucru este posibil doar în cazul abordării cuprinzătoare a tratamentului.

În pușculita medicinei tradiționale există o mulțime de moduri pentru a trata bronșita. Acestea înclud infuzii, decocturi, tincturi, gargară, comprese. În acest articol vom discuta despre untura de bursuc şi aplicarea ei n cazul bronșitei pentru a trata această boală.

Untura de bursuc este un medicament foarte popular în retete de medicina tradiţională. Eficacitatea lui este recunoscută femul și de către lucrătorii medicali.

Varietatea largă de aplicare a unturii de bursuc poate fi ușor explicată prin faptul că organismul uman o poate absorbi complet. Ea ne oferă o varietate de vitamine si minerale.

Acesta este compusă din acizi organici și alte elemente utile. Aplicarea unturii de bursuc ajută la îmbunătățirea functionării sistemului imunitar si stabilizeaza metabolismul proteinelor.

Cum se aplică untura de bursuc în cazul bronșitei?

În tratamentul bronşitei Untura de Barsuc poate fi folosită cum pentru frecare, aşa și pentru administrare orală. Ca să reduceţi un pic gustul foarte specific, este recomandat să-o înghiţiti cu tizană sau măcieş, sau să mîncați bomboană de ciocolată după.

Pe baza unturii de bursuc puteți găti un medicament confecționat în condiții de casă, care va fi eficient atît pentru adulți, cît și copii.

Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o ciocolată neagră convențională, opt lingurițe de untură de bursuc, șase lingurițe de pudra de cacao și o sută de grame de unt proaspăt.

Primul pas este de a topi pe aburi untura si untul, după ce se adaugă ciocolată marunţită. Se amestecă până la dizolvarea completă a firimiturilor de ciocolata, după ce se adaugă cacao. Lăsaţi amestecul să se răcească complet. Amestecul rezultat poate fi utilizat ca untul pentru tartine de trei ori pe zi.

O altă varianta a medicamentului este amestecarea a trei unităţi de untura de bursuc cu o unitate de miere (cel mai bun ar fi să utilizaţi mierea de tei naturală). Amestecaţi ingredientele bine și folosiţi amestecul la fel ca in rețeta anterioară. Mierea poate fi înlocuită cu coacăze frecate cu zahăr.

Se topește pe baie de apă un pahar aproape plin cu untura de bursuc. Se amestecă cu două linguri de pudră de cacao, și după ce amestecul s-a răcit ușor – se adaugă un sfert de paharul cu suc proaspăt de aloe.

Se amestecă bine, se toarnă într-un borcan de sticlă și se păstrează în frigider. Se recomandă să luaţi o lingură inainte de culcare cu lapte cald. Aplicarea metodei acestea la timp permite vindecarea bronșitei doar în câteva zile. Medicamentul acesta poate fi utilizat și pentru tratarea altor răceli.

Pentru combaterea bronșitei acute, luaţi două lingurite de medicament de trei ori pe zi. Doza pentru copii - 0,5-1 linguriță. Este mai bine să o utilizați pe stomacul gol, sau după câteva ore după masă cu lapte cald. Repetați până la recuperarea completă.

Regimul diferă un pic, dacă folosiţi medicamentul dat pentru tratarea bronsitei cronice. Primele două săptămâni trebuie să primiți untura de bursuc de trei ori pe zi, iar luna următoare și încă o jumătate de lună - de două ori pe zi.

Pentru copii mici îl puteţi utiliza în calitate de medicament pentru frecarea spatelui și pieptului înainte de somn. Nu uitaţi să imbrăcaţi copilul mai călduț pentru a provoca transpirația.

Medicina tradițională recomandă utilizarea unturii de bursuc pentru prevenirea răcelilor si bolilor virale. În acest scop, este necesar să-l utilizaţi în perioada anotimpurilor reci și primăvara. Ţineţi minte că de a preveni boala este mult mai ușor decât tratamentul ei.