0 Producte | 0.00 Afișează coș

0 (22) 52 11 46 | 0 (68) 70 75 73

 1. Главная
 2. Articole

Probleme cardiace: 5 semne

5 semne ale unei posibile probleme cardiace

Boli ale inimii si vaselor sanguine rezultă în perturbarea aprovizionării cu sînge a organelor și a țesuturilor, ceea ce duce la eșecuri în funcţionarea lor, deteriorarea sănătăţii omului, reducerea capacității sale de a lucra si a calităţii vieţii sale. În fiecare an, acest tip de patologii cauzează decesul a mai mult de 17 milioane de locuitori a planetei noastre.

Pericolul bolilor de inimă constă in faptul ca ele pot să se dizvolte asimptomatic timp de o perioadă îndelungată. Contrar opiniei răspîndite, astfel de stări nu întotdeauna se manifestă prind durere în piept, tulburări de ritm cardiac și alte semne evidente. Se întâmplă adesea, ca oamenii, care se simt in general bine, fără să știe deja au boli cardiovasculare,. Dacă avem în vedere faptul că acest tip de boli afectează din ce în ce mai des tinerii, care nu doresc să piardă mult timp vizitînd medicii, probabilitatea deceselor cauzate de boli cum ar fi insuficiența cardiacă acută, cardiopatie ischemică, angor pectoral, ictus, și infarctul miocardic este în creşterea permanenta. Oamenii pot reduce semnificativ riscurile personale, optând spre un stil de viață sănătos, activitatea fizica rezonabilă și abordare competentă a problemei de control asupra sănătății lor. De aceea este foarte important să știm ce simptome ar trebui să ne îndemne să vizităm un specialist și să trecem o examinare.

  1. Inflamatie a gingiilor și a mucoasei orale

  Consecința defecțiuni ale inimii devine alimentarea insuficientă cu sânge a vaselor periferice (capilare). Capacitățile "pompei" sînt pur și simplu însuficiente pentru a impinge sângele în vasele acestea. Deficienţa oxigenului si substanţelor nutritive, în primul rând, afectează mucoasele. Ele devin foarte sensibile la leziuni minore și prea sensibile la efectele agenților patogeni. În cazul în care o persoană are sângerarea gingiilor, clătinarea dinților, apariția pustulelor pe mucoase gurii, aceste simptome pot indica prezența insuficienței cardiace.

  2. Durere în maxilarului inferior

  Angina este o boală, care apare ca urmare a unei incoerenţe dintre cererea vaselor coronare în fluxul sanguin si volumul actual primit. Simptomul principal al acestei boli este atacuri de durere in zona inimii, ce apar la tensiunea fizică sau a sistemului nervos. Disconfortul poate dura de la 1 la 15 minute, durerea crește treptat, dar trece rapid după încetarea stresului (de exemplu, pentru o persoană, care merge rapid, este suficient uneori doar să se oprească pentru îndepărtarea unui atac). Durerea de angina apare in spatele sternului și se transmite în mâna stângă și umăr, cît și în maxilarul inferior și dinți din stînga. Daca aceste senzaţii apar periodic la tensiunea puternică și trec în repaus este un simptom de diagnostic, care indică prezența bolii.

  3. Răceli de lungă durată

  Persoanele care suferă de insuficiență cardiacă, suportă infectiile de sezon extrem de dificil. Fenomene cum ar fi febra si dificultaţi in respirație creează o nevoie crescuta de oxigen, astfel crescând intensitatea funcţionării inimii. Dacă în normă simptomele de gripă acută sau IRVA deranjează omul nu mai mult de 5 zile, la omul cu problemele cardiace pot fi observate timp de 10 zile sau chiar mai mult. În plus, pacienții aceștia au un risc crescut de aparitie a complicatiilor gripei, cum ar fi pneumonia, care la rândul său poate provoca atacuri de cord. Potrivit experților, mai mult de jumatatea oamenilor, care mor din cauza gripei în țările europene, au probleme cardiace.

  4. Sforăitul

  Dificultati de respiratie in timpul somnului si bolile de inima sunt strîns legate. Pe de o parte, se constată că astfel de patologie ca apneea de somn este un factor de risc pentru apariția tulburărilor cardiace. Deci, pentru oamenii, la care periodic se oprește respiraţia in timpul somnului, probabilitatea de infarct miocardic este mai înalta cu aproximativ de trei ori. Pe de altă parte - prezența sforăitul noapte indică faptul, că organismul nu dispune de suficient oxigen, ceea ce probabil este cauzat de o disfuncție a inimii.

  5. Disfuncția erectilă

  Deteriorarea potenţei este unul dintre primele simptome, care indică o defecțiune în sistemul cardiovascular, deoarece calitatea erecției este direct dependentă de cât de bună este alimenatarea cu sînge ale vaselor periferice. Potrivit statisticilor, aproximativ 60% dintre barbati, care se adreseaza la un cardiolog profesional, au menționat că problemele delicate au apărut cu mult înainte de apariția durerilor în torace, eșecuri ale ritmului cardiac si a altor semne de diagnostic evidente a bolilor cardiace. La femeile probleme similare se exprimă prin dificultatea obținerii unui orgasm si un declin general a libidoului. Fiecare dintre caracteristicile descrise aici pot avea alte motive, care nu țin de problemele activității cardiace. Cu toate acestea, în cazul în care apar aceste simptome în mod regulat și sunt completate de oboseală, dificultăți de respirație și amețeli, trebuie să consultaţi un cardiolog. Bolile de inima sunt cronice, însă tratamentul timpuriu, de obicei, permite pacientului să mențină capacitatea de a lucra și o înaltă calitate a vieții pe un termen mai lung

  .