0 Producte | 0.00 Afișează coș

0 (22) 52 11 46 | 0 (68) 70 75 73

  1. Главная
  2. Articole

Untura de bursuc pentru tratamentul copiilor.

Untura de Barsuc se obține din grăsimea subcutanată a animalului sălbatic - bursucul. Animalul face parte din animale hibernatoare, care înainte de hibernare acumulează o sursă mare de nutrienți. Prin urmare, untura de bursuc conţine o mulţime de vitamine, cum ar fi vitamina A, D si vitamine de grupa B, ca şi acizi polinesaturați esențiali. Pe acest lucru şi se bazează efectul terapeutic. Atunci când se aplică untura de bursuc, inclusiv la copii, în organism este absorbită o cantitate semnificativă a substanțelor nutritive conținute în ea.

Aplicarea unturei de bursuc la copii

Tratamentul cu untura de bursuc la copii face parte din domeniul medicinei tradiționale. În medicina oficială bazata pe dovezi, această metodă de tratament este sub semnul întrebării, deoarece nu au fost efectuate studii semnificative a acestui medicament.

Untura de bursuc la copii se utilizează în principal pentru infecții respiratorii acute. Se freacă cu ea spatele sau pieptul copilulul. Aceasta frecare oferă un efect de încălzire, astfel fluxul de sânge este mai înalt în zona bolnavă şi se activează procesele metabolice. Mulți părinţi afirmă că frecarea cu untura de bursuc ajută foarte bun copiilor în cayul tusei.

De asemenea, eficientă este utilizarea unturii de bursuc la copiii cu un sistem imunitar slabit, care se îmbolnăvesc frecvent. În acest caz untura se utilizează suficient de lung, aproape timp de o lună.

Untura de bursuc este disponibilă în capsule sau în formă lichidă. Din cauză că untura are un gust specific, este mai bine să-o oferiţi copiilor în capsule, că multi copii refuză sa bea medicamente cu gustul neplăcut.

Doza şi frecvenţa utilizării unturii de bursuc depinde depinde de vârsta copilului. De obicei, se prescrie 0.5-1 lingurita de trei ori pe zi. Dar, în orice caz, primirea unor astfel de medicamente se începe cu o cantitate mică în scopul urmăririi răspunsului organismului a copilului si verificării toleranţei.

Părinții, care vor să folosească untura de bursuc, trebuie să cunoască că ea este contraindicată pentru copii mai mici de un an, iar la copii sub 12 ani trebuie utilizată cu grijă, mai bine la recomandarea unui medic. Corpul unui copil mic poate să nu facă față cu asimilarea medicamentului, și poate apărea o alergie, și probleme digestive.

Cum de a freca copilul cu untura de bursuc?

Untura de bursuc la copii este de obicei utilizată pentru tratarea tusei, în special a celor prelungite. Dacă aţi decis să ungeți copilul cu medicamentul acesta trebuie să ţineţi minte de unele aspecte specifice. Regulile de bază sînt următoarele.

  • Frecarea nu trebuie să fie efectuată în faza acută a bolii, deoarece procedurile de încălzire pot mări temperatura care este deja ridicată. În plus, în cazul durerilor frecarea doar agravează procesul inflamator. De exemplu, copilul are bronşita, adică inflamația bronhiilor. Dacă îi frecăm spatele cu untura de bursuc, fluxul de singe se va ridica în locul dat, vasele la bronhii se vor extinde şi mai mult, și, ca urmare, inflamația va crește.
  • Frecati doar o mică zonă de piele, astfel încât să nu întrerupeţi respirația pielii.
  • Înainte de procedură este mai bine să încercaţi frecarea cu untura de bursuc pe o suprafață mică de piele, să așteptați un pic și să vă asigurați că nu se manifestă semnele unei alergii.
  • Proceduri de încălzire, care includ frecarea cu untura de bursuc, sînt recomandate să se efectueze în etapa de recuperare, atunci când nu persistă inflamație activă și febră. În acest caz, îmbunataţirea circulatiei sângelui in organul afectat va avea doar un efect pozitiv.

Untura de bursuc nu este un medicament farmacologic. El este disponibil în calitate de supliment alimentar. Astfel de aditivi sunt destinate în primul rând pentru copii si adulti sanatoşi, ca mijloc de prevenire a bolilor și pentru recuperarea după boala. Iar atunci când copilul este bolnav, untura de bursuc trebuie considerată în calitate de supliment la tratamentul de bază, prescris de un medic.