0 Producte | 0.00 Afișează coș

0 (22) 52 11 46 | 0 (68) 70 75 73

  1. Главная
  2. Articole

Ce Trebuie să Cunoaștem Despre Uleiurile Eterice

Uleiurile eterice sunt un amestec de substanțe folositore, obținută din plante. Cuvîntul ulei în această denumire este utilizat mai mult în sens figurat, deoarece un ulei aromatic natural nu va lăsa pe haine pete de grăsime, deoarece este un amestec de substanțe volatile, care peste un timp se evaporă fără a lăsa urme. Există mai bine de 90 de familii de plante, care sunt utilizate pentru obținerea uleiurilor. Ele sunt presate, separate din inflorescențe, frunze, fructe rădăcini, smoale și scoarța copacilor. Unele uleiuri, obținute din o singură plantă, dar din diferite părți ale ei, nu numai că au denumire diferită, dar au și proprietăți și aromă diferită. Asupra calității produsului finit influențează o mulțime de factori, și anume condițiile de creștere, timpul și metoda de strîngere a plantelor, modul de obținere și păstrare a uleiului. Fiecare ulei este unic și diferit, și este format din o mulțime de componente organice biologice. El este puțin solubil în apă, în schimb este foarte bine este asimilat de organismul uman. Uleiurile eterice, probabil, că sunt cele mai misterioase substanțe. Știința modernă deseori nu este capabilă să explice natura proprietăților lor miraculoase.

Proprietăți Benefice

Acțiunea curativă a uleiurilor eterice este înalt apreciată din cele mai vechi timpuri. Încă în antichitate oamenii puteau cu ajutorul unor arome să aline durerile de cap, să accelereze procesul de cicatrizare a plăgilor, să scape de insomnii, să ridice pasiunea sexuală. Majoritatea absolută de uleiuri eterice au proprietăți antiseptice, bactericide, antivirale, antiinflamatorii. Ele au o acțiune benefică asupra sistemului nervos al omului, asupra stării psihice și emotive. Lansează la nivelul celulelor procesele de întinerire și înnoire a organismului. Uleiurile optimizează lucrul organelor de digestie, de circulație sanguină și hematopoieză., organelor sistemului uro-genital. Componentele biologic active restabilesc și activizează protecția imună a omului, normalizează fonul hormonal, facilitează munca sistemului respirator, mai ales la fumători. Înainte de utilizare e de dorit să consultați un specialist, deoarece utilizarea neatentă a acestor uleiuri poate dăuna. Fiind utilizate corect uleiurile eterice pot deveni o sursă de sănătate, tinerețe și frumusețe pentru mulți ani.

Utilizarea În Cosmetologie

Omenirea de mai bine de 3 000 de ani folosește miresmele naturale în scopuri curative, cosmetologice și casnice. Chiar și medicina modernă nu neagă proprietățile benefice ale uleiurilor eterice și efectul cosmetologic de la utilizarea lor în remediile pentru îngrijirea tenului, corpului, părului. Cercetările științifice de lungă durată demonstrează, că uleiurile eterice încetinesc procesul de îmbătrînire a celulelor, intensifică metabolismul și elimină toxinele. La alegerea remediului, în componența căruia sunt uleiuri eterice, țineți cont de tipul tenului dvs. Pentru o piele sensibilă sunt bune remediile cu uleiuri de iasomie, trandafir, levănțică, portocală, sandal, mirt, ylang-ylang. Ele îmbunătățesc procesul de reînnoire, și reduce uscarea și iritare. Pentru îngustarea porilor, înlăturarea luciului gras este mai bine să utilizați remedii cu uleiuri de melisă, grapefruit, cuișoare, arbore de ceai, ghimbir, rozmarin. Pentru un ten normal va fi benefica cosmetica cu ulei de trandafir, bergamot, sandal, mentă, lenupăr, lămîie. În formă pură uleiurile nu se folosesc, cu cîteva picături de ulei eteric, de regulă sunt saturate cremele, emulsiile, măștile loțiunile înainte de a fi utilizate. Pentru relaxare după o zi tensionată, îmbunătățirea pielii corpului, ridicarea dispoziției și eliberarea de stres se fac băi cu adăugarea diferitor uleiuri eterice.

Magazinul nostru vă pune la dispoziție un asortiment larg de uleiuri eterice naturale, datorită căror viața dumneavoastră va deveni mai luminoasă, iar tinerețea și frumusețea se va păstra pentru mulți ani.